Nieuwe huisstijl voor GaiaZOO. Het doorvoeren van alle huisstijlelementen vergt veel tijd. Dat geldt vooral voor onze website. Voor het einde van het jaar staat onze nieuwe website online. Houd het in de gaten! Lees meer.

Wie tjilpt waar in GaiaZOO?

Een deel van de vogels uit de Taiga | Volière kon binnen GaiaZOO opgevangen worden. Een deel daarvan zie je nu in andere volières en maken daar kennis met vogelsoorten uit andere delen van de wereld. Andere vogels wachten achter de schermen tot de Taiga | Volière weer herbouwd wordt. Voor alle vogels was het uitgangspunt om ze op een voor hun groep en gedrag zo geschikt mogelijke locatie te huisvesten. 

Naar Afrika

Naar Afrika

In de Flamingo | Volière stappen sinds de heropening van die volière twee fiere juffer kraanvogels rond. Zij waren er vanaf het eerste moment thuis! Het mannetje probeert zelfs enkele vogels die reeds in die volière verbleven weg te jagen! Gelukkig trekken die zich niet veel aan van zijn macho gedrag. Hoewel de verhuizing van de juffer kraanvogels van de Taiga naar de Savanne onlogisch lijkt, is het dat niet. In de winter verblijft deze kleine kraanvogel namelijk in Afrika, terwijl hij ’s zomers in Europa en Azië broedt.

Vreemde vogels?

Vreemde vogels?

De vogelgriep-restricties zaten de diverse watervogels uit de Vreemde Vogels Volière (Carolina eenden, mandarijneend en rosse stekelstaart) sinds afgelopen najaar verplicht binnen. Daar maakten ze eind januari kennis met de eendachtigen van de Taiga | Volière (Baikal- en marmer taling en Baers witoog eend). Ondanks de variatie aan soorten, konden ze goed samenleven.

Eind juni werden de vogelgriep-beperkingen in onze regio opgeheven en mocht de hele groep weer de grote Vreemde Vogels Volière in. Daar kunnen ze nu weer naar hartenlust in de ruime vijvers badderen en heerlijk van het eendenkroos eten! Hoewel het broedseizoen al deels voorbij is, zou het met een mooie zomer zomaar kunnen gebeuren dat een of meerdere eenden soorten zich dit jaar toch nog voort plant!

Kleurenpracht

Kleurenpracht

In het Parkieten Paradijs vond afgelopen jaar een metamorfose plaats. De tientallen grasparkieten en zebravinken werden vervangen door de kleurrijke zonparkieten. GaiaZOO zet zich binnen de Europese dierentuinen in om deze bedreigde parkieten middels onderzoek en een fokprogramma te helpen beschermen. In het water van het Parkieten Paradijs verblijven nu ook een aantal logees: de roodhalsganzen, Chinese zaagbekken en dwergganzen.

Tijdelijk niet zichtbaar

Tijdelijk niet zichtbaar

Een derde groep vogels is op verschillende locaties achter de schermen ondergebracht. De grote groep Waldrapp ibissen verblijft in een ruime opvang naast de kamelenstal. De Wallich fazanten, grielen, rotsduiven, de witkop eend en blauwe eksters leven nu allemaal achter de Puna | Volière, elk in hun eigen verblijf. Ook de mannelijke zomertortels zijn daar naartoe verhuisd. De vrouwtjes vertrekken binnenkort naar Diergaarde Blijdorp. Als de Taiga | Volière weer herbouwd is, zullen uit een andere dierentuin nieuwe totelvrouwtjes arriveren. Dan kunnen ze met de Kerkraadse mannetjes nieuwe koppels vormen, waardoor er weer nieuwe bloedlijnen in de populatie kunnen ontstaan.

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO